Loading...

Viss, kas jāzina par lāzerepilāciju

2023. gada 23. maijs, 21:04

Lāzerepilācija ir populārs nevēlama ķermeņa apmatojuma likvidēšanas paņēmiens. Dažu pēdējo gadu laikā tas ir kļuvis vēl izplatītāks. Tagad gandrīz katra skaistumkopšanas studija piedāvā klientiem šo pakalpojumu. Diemžēl ne vienmēr ir iespējams iegūt pareizu informāciju par lāzerepilāciju, tāpēc ar šo paņēmienu ir saistīts daudz mītu, pieņēmumu un baumu. Īsti fakti bieži paliek ēnā. Informētība ir galvenais nosacījums lēmumu pieņemšanai aparātkosmetoloģijas jomā, tāpēc mēs izlēmām apkopot svarīgāko informāciju par šo procedūru.

Kā tas darbojas

Lāzers izstaro īpašu gaismu, kas iekļūst matiņos un iznīcina to saknes. Stars sasilda pigmentu melanīnu, kas pārsūta siltumu tieši uz sakni, un tādējādi ir iespējams ātri un pilnīgi atbrīvoties no matiņa. Lāzerepilācijai ir ilgstoša iedarbība. Parasti klientiem pietiek ar 6–10 seansiem, lai likvidētu apmatojumu, kā arī aptuveni reizi 6 mēnešos ir jāveic korekcija. Pirms seansa ir jānoņem apmatojums zonā, kuru plānojat apstrādāt. To var izdarīt ar skuvekli vai vasku.

Lāzeru veidi

Visizplatītākie ir aleksandrīts un diode. Tehniski tie atšķiras ar viļņa garumu: aleksandrītam tas ir īsāks, un tāpēc stars precīzi sasniedz mata maisiņu, tā enerģija „pa ceļam” neizkliedējas. Jaunākās „Deka” aleksandrīta iekārtas „Motus” ar tehnoloģiju „Moveo” būtiska priekšrocība ir nesāpīga iedarbība. Lietojot šo ierīci, vispār nebūs sāpju.

Kam ir piemērota lāzerepilācija

Lāzerepilācija ir piemērota lielākajai daļai ļaužu. Izņēmums ir balti, caurspīdīgi, pūkaini vai sirmi matiņi. Ja matiņi ir tumši, bet āda — gaiša, rezultātu var sasniegt ātrāk, pārējos gadījumos vajag mazliet vairāk laika. Procedūrai ir kontrindikācijas, par kurām skaistumkopšanas salonā brīdina. Ja tomēr šaubāties, ir ieteicams konsultēties ar ārstu.

Iespējamās blaknes un riski

Nav jāraizējas, ja pēc procedūras apstrādātajā vietā ir radies apsārtums, pietūkums vai nelielas ādas krāsas pārmaiņas — tas ir īslaicīgs efekts, kas parasti ilgst no dažām stundām līdz vairākām dienām. Brīdinoša pazīme ir apdegums. Tiem nevajadzētu rasties, ja apmatojuma noņemšana tiek veikta pareizi un ar labu iekārtu. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlēties pieredzējušu un kvalificētu speciālistu, lai līdz minimumam samazinātu riskus. Pievērsiet uzmanību, vai meistaram ir medicīniskā izglītība.

Procedūras priekšrocības

  • Drošums un komforts.
  • Redzams rezultāts pēc pirmās procedūras.
  • Ideāli gluda āda.
  • Ietaupījums. Sākumā tas šķiet neticami, jo lāzerepilācija ir diezgan dārga, taču, ja saskaita kopējos izdevumus, citi epilācijas paņēmieni izmaksā vairāk, jo tie ir jāveic ievērojami biežāk un pastāvīgi.
  • Matiņi kļūst daudz mīkstāki, to augšana palēninās, un to skaits samazinās.
  • Pirms procedūras matiņi nav jāataudzē.
  • Starp seansiem matiņus var noskūt.
  • Ilgs periods starp procedūrām — 6 nedēļas.

Galvenie mīti

Ir daudz pieņēmumu par procedūru. Mēs atspēkosim vispopulārākos un viskaitīgākos mītus par lāzerepilāciju, taču to ir daudz, tāpēc, ja uzzināt negatīvu informāciju no apšaubāma avota, pārbaudiet patiesumu pie speciālistiem. Lūk, visstabilākās baumas par lāzerepilāciju.

  • Kaitē veselībai. Nē, tie ir meli. Ir situācijas, kurās šī procedūra ir kontrindicēta, visās pārējās tā ir pilnīgi droša. Protams, ja tā tiek veikta ar kvalitatīvu iekārtu.
  • Nedrīkst, ja ir dzimumzīmes un tetovējumi. Pirms procedūras visas dzimumzīmes un tetovējumus nokrāso baltus, lielus zīmējumus vienkārši aizlīmē.
  • Matiņi ieaugs, parādīsies rētas. Šis aizspriedums ir radies tāpēc, ka daudzi joprojām jauc lāzerepilāciju un elektroepilāciju. Lāzers neietekmē ādas viengabalainību, nekādas rētas nav iespējamas. Runājot par ieaugušiem matiņiem, lāzerepilācija ir vienīgais paņēmiens, kas atbrīvo no šīs problēmas.
5 min read Laser
Top